apr
30

Jaarverslag 2023 staat op de website!

Op het tabblad 'Publicaties' staat ons jaarverslag over 2023. Dus, ben je benieuwd, neem snel een kijkje!

apr
02

Nieuwsbrief april verzonden!

Vandaag is onze eerste nieuwsbrief van 2024 naar alle abonnees verzonden. Ook op de hoogte blijven? Schrijf je rechtsonder in!

dec
14

SUN Waterweg gesloten vanaf 22 december tot en met 1 januari

Wij zijn dan niet via e-mail of telefoon bereikbaar. We wensen iedereen liefdevolle dagen en een mooie start van 2024. Op 2 januari staan we weer voor u klaar!

 

aug
09

Minder bereikbaar van 11 augustus tot 5 september

Tussen 11 augustus en 5 september zijn wij minder goed bereikbaar. Het kan dan langer duren dan je van ons gewend bent, tot je iets hoort over je aanvraag. Heb je dringende vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sunwaterweg.nl. 

mei
02

Tandartspilot gaat door, aanvragen nog steeds mogelijk

Goed nieuws over de tandartspilot! 

In mei vorig jaar zijn we samen met Zorgverzekeraar DSW een pilot gestart voor het betalen van giften voor tandartskosten.
Al meer dan 50 mensen zijn door de tandartsen behandeld aan pijnklachten en geholpen met andere problemen.

We kunnen nog meer inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis helpen

Dus, ben je zorg- of hulpverlener en begeleid je iemand die tandartszorg nodig heeft, maar daar nu, door financiële problemen, geen geld voor heeft? Doe dan een aanvraag bij ons. Dit doe je door het aanvraagformulier op https://sunwaterweg.nl/aanvragen in te vullen. Stuur als bijlage een overzicht van de inkomsten en uitgaven van je cliënt mee. Schrijf in de toelichting dat het gaat om de pilot tandartskosten.

Het is belangrijk om een telefoonnummer van  je cliënt in te vullen. De tandarts neemt zelf contact op voor het maken van de eerste afspraak. Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts onderzoekt de tandarts het gebit en maakt als dit nodig is, maximaal twee röntgenfoto’s. Er wordt een behandelplan gemaakt voor een vervolgbehandeling. Als dit plan is goedgekeurd door DSW, wordt een nieuwe afspraak ingepland voor de vervolgbehandeling. 

Ook als je eerder voor dezelfde cliënt een aanvraag hebt gedaan voor iets anders dan tandartskosten, kun je een aanvraag doen.

Heb je nog vragen?
Bel op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur met ons via 06 – 21 333 841 of stuur een e-mail naar info@sunwaterweg.nl

mrt
30

Jaarverslag 2022 staat op de website

Op ons tabblad publicaties staat het jaarverslag 2022. Dit is in de bestuursvergadering van 21 maart 2022 vastgesteld.

mrt
06

Donderdag 9 maart niet bereikbaar

Op donderdag 9 maart zijn wij niet bereikbaar. De e-mails naar info@sunwaterweg.nl worden wel gelezen.

Vanaf maandag 13 maart zijn we er weer!

dec
14

Bereikbaarheid rond kerst en oud en nieuw

Vanaf 21 december tot 3 januari zijn wij minder goed bereikbaar.

Algemene vragen kun je stellen via info@sunwaterweg.nl

Vragen over een lopende aanvraag stuur je naar aanvragen@sunwaterweg.nl.

Wil je een van ons spreken en wordt de telefoon niet direct opgenomen? Laat dan een boodschap achter met je telefoonnummer. Je wordt dan teruggebeld.

Fijne dagen!

okt
24

Energiebijdrage doneren? Dat kan bij ons!

Iedereen krijgt dit jaar tweemaal een energiebijdrage van € 190,--. 

Wil je als particulier dit bedrag aan ons doneren? Dat kan!

Maak het bedrag over naar NL86ABNA0103725865 t.n.v. Stichting Urgente Noden Waterweg onder vermelding van energiebijdrage. 

Wij zorgen ervoor dat je gift alleen wordt gebruikt voor mensen die in de problemen komen door de hoge energiekosten. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sunwaterweg.nl.

Alvast heel erg bedankt!

jun
29

Bereikbaarheid van 4 juli tot 25 juli

Van 4 tot 25 juli zijn we minder goed bereikbaar. Het kan dan gebeuren dat je niet direct contact krijgt. Spreek alsjeblieft de voicemail in, dan wordt je teruggebeld. 

Bellen kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

De e-mails naar info@sunwaterweg.nl worden ook beantwoord.

jun
02

Maandag 6 juni gesloten

Op Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten. We staan weer voor u klaar vanaf dinsdag 7 juni.

mei
25

SUN Waterweg maandag 30 mei weer bereikbaar

Donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag, op vrijdag zijjn we gesloten.

We zijn dus op 30 mei weer bereikbaar.

mei
10

SUN Waterweg maandag 16 mei gesloten

Op maandag 16 mei 2022 zijn wij gesloten. Stuurt u een e-mail naar info@sunwaterweg.nl of spreekt u de voicemail in van 06 21 333 841? Dan wordt daar dinsdag 17 mei op gereageerd.  

apr
11

Aanvragen tandartskosten mogelijk door pilot SUN Waterweg en DSW

Heb je je niet geabonneerd op onze nieuwsbrief en ook nog niet eerder een aanvraag bij ons gedaan?

Lees dan verder, want dan heb je dit goede nieuws nog niet gelezen!

Wij starten vanaf begin mei een pilot samen met Zorgverzekeraar DSW. Ben je een zorg- of hulpverlener en begeleid je iemand die tandartszorg nodig heeft, maar daar nu, door financiële problemen, geen geld voor heeft? Samen met DSW starten wij een pilot tandartskosten. De kosten voor deze pilot worden voor een groot deel betaald door Stichting Phoenix. Deze stichting stimuleert activiteiten in de regionale gezondheidszorg en is bestuurlijk verbonden aan DSW, maar is een financieel zelfstandige organisatie. Uiteraard betalen wij ook een deel mee. Net als wij vindt DSW dat zorg, ook tandartszorg, voor iedereen in Nederland toegankelijk moet zijn.

Vanaf begin mei zetten vijf tandartsen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, kosteloos hun praktijk op zaterdag open om deze pilot mogelijk te maken. Dan behandelen zij mensen die om financiële redenen niet naar de tandarts gaan, maar waarbij dit wel nodig is. Een gezond gebit voorkomt andere gezondheidsproblemen en helpt mee aan het opbouwen van je eigenwaarde.

Er wordt gewerkt op afspraak. Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts, onderzoekt de tandarts het gebit en maakt als dit nodig is, maximaal twee röntgenfoto’s. Er wordt een behandelplan gemaakt voor een vervolgbehandeling. Als dit plan is goedgekeurd door DSW, wordt een nieuwe afspraak ingepland voor de vervolgbehandeling. De praktijken gaan open op 7, 14, 21 en 28 mei van 9.00 tot 17.00 uur. Bij één tandarts worden de afspraken na 17.00 uur ingepland. Het bezoek duurt ongeveer een half uur.

Dien een aanvraag in via het aanvraagformulier op https://sunwaterweg.nl/aanvragen. Stuur als bijlage een overzicht van de inkomsten en uitgaven van je cliënt mee. Schrijf in de toelichting dat het gaat om de pilot tandartskosten. Omdat we alle aanvragen bij de tandartsen moeten inplannen, kan het wat langer duren voordat je een reactie krijgt. Ook als je eerder voor dezelfde cliënt een aanvraag hebt gedaan voor iets anders dan tandartskosten, kun je een aanvraag doen. Er is in deze pilot ruimte om 50 mensen te helpen.

Reageer dus snel, om zeker te zijn van een plekje voor je cliënt! Heb je nog vragen? Bel op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur met ons via 06 – 21 333 841

mrt
21

Jaarverslag 2021 op de website!

Ons eerste jaarverslag staat op onze website. Je kunt het vinden onder het tabblad publicaties of door hier te klikken.

mrt
01

SUN Waterweg maandag 14 maart gesloten

Op maandag 14 maart 2022 zijn wij gesloten. Stuurt u een e-mail naar info@sunwaterweg.nl of spreekt u de voicemail in van 06 21 333 841? Dan wordt daar dinsdag 15 maart op gereageerd.  

feb
14

Gift van € 4.100,-- van De Maatschappij

Op vrijdag 11 februari kreeg Sjaak Sprong, als penningmeester van SUN Waterweg, een cheque met een mooi bedrag van de voorzitter van De Maatschappij, Cedric Muchall. 

Er is tijdens de kerstactie van De Maatschappij € 4.100,-- aan ons gedoneerd. We zijn heel dankbaar dat we door deze gift nog meer mensen kunnen helpen met een steuntje in de rug.

Informatie over het aanvragen van een gift? Kijk op onze aanvraagpagina https://sunwaterweg.nl/aanvragen

 

feb
08

SUN Waterweg, het goede doel van de Kerstactie van De Maatschappij

                                                    

Persbericht SUN Waterweg / Kerstactie De Maatschappij

Tevens uitnodiging aan de (lokale) pers en media om vrijdagochtend 11 februari aanwezig te zijn.

Betreft: De uitreiking van een symbolische cheque door De Maatschappij aan SUN Waterweg n.a.v. de Kerstactie 2021 op vrijdagochtend 11 februari, 10.15 uur in Vlaardingen bij het gebouw van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

De traditionele Kerstlunch van De Maatschappij kon eind 2021 helaas niet doorgaan, daarom werd een oproep aan ondernemers en bedrijven in de media geplaatst om de Stichting Urgente Noden (SUN) Waterweg te ondersteunen. De Maatschappij ( https://de-maatschappij.nl/nieuws/de-maatschappij-waterweg-noord-ondersteunt-een-goed-doel-doet-u-mee ).

Een aantal bekende bedrijven uit onze regio heeft het voorbeeld gegeven door te doneren. Deze week zetten we de activiteiten van SUN Waterweg weer even in de spotlights, omdat het juist in deze tijden nodig is om mensen extra te ondersteunen. 

Met de uitreiking van deze cheque willen we nogmaals de aandacht vragen voor SUN Waterweg bij alle bedrijven en andere organisaties in de regio. Bijna iedere organisatie is namelijk wel in staat om deze bijzondere stichting op eigen wijze te helpen. In de bijlage en op de website is hier meer over te vinden, zie http://www.sunwaterweg.nl/

Vrijdagochtend 11 februari, om 10.15, zal daarom een symbolische cheque worden overhandigd. We nodigen de (lokale) de pers en media hierbij uit en stellen het erg op prijs dat hier verslag van wordt gedaan zodat deze actie veel navolging gaat krijgen de komende weken.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met

De Maatschappij,  Dolf Bierhuizen dolfbierhuizen@gmail.com /  06 42347749

SUN Waterweg,  Hilda Dullaart, info@sunwaterweg.nl / 06 2133 3841

 

Locatie: gebouw Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Schiedamseweg 53, 3134 BB Vlaardingen

dec
23

SUN Waterweg tot 3 januari alleen voor spoed bereikbaar

SUN Waterweg is dicht vanaf 24 december 2021 tot 3 januari 2022.

Alleen voor spoedgevallen kunt u de voicemail inspreken. Vanaf 3 januari staan wij weer zoals u gewend bent voor u klaar. 

We wensen u mooie dagen en een fijne start van het nieuwe jaar!

nov
08

SUN Waterweg in het Magazine Het FONDS

We zijn geïnterviewd door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Nieuwsgierig? Klik op deze link naar Magazine Het FONDS om het interview te lezen.

 

sep
30

Nieuw bankrekeningnummer

Vanaf vandaag gebruiken wij een ander bankrekeningnummer dan u van ons gewend bent. Het nieuwe rekeningnummer is NL86ABNA0103725865.

jul
13

Vakantietijd, ook bij SUN Waterweg

Dat betekent niet dat we niet bereikbaar zijn. Vanaf 19 juli tot  9 augustus kan het gebeuren dat je niet direct contact krijgt. Spreek alsjeblieft de voicemail in, dan wordt je teruggebeld. 

Ons bellen kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Ook een e-mail sturen naar info@sunwaterweg.nl kan nog steeds. 

jun
22

Wat is er nodig om tandartskosten aan te vragen?

Doet u een aanvraag voor tandartskosten?
Stuurt u dan niet alleen een begroting van de te maken kosten, maar ook een verklaring van de tandarts waarom de behandeling urgent is en de gemaakte röntgenfoto's mee. De foto's kunnen door uw cliënt worden opgevraagd bij de tandarts.

Voor een goede beoordeling is het nodig dat op de begroting ook de elementnummers staan.

 

mei
10

SUN Waterweg dicht op 13 mei

Donderdag 13 mei 2021 is het Hemelvaartsdag. Dan is SUN Waterweg dicht.

mrt
23

SUN Waterweg paar dagen dicht in april

SUN Waterweg is niet bereikbaar op vrijdag 2 april, maandag 5 april en dinsdag 27 april. Dit in verband met Goede Vrijdag, Tweede Paasdag en Koningsdag.
feb
09

SUN Waterweg van start

Goed nieuws!

Op 15 februari is de Stichting Urgente Noden Waterweg (SUN Waterweg) gestart.

SUN Waterweg is een samenwerkingsverband tussen professionele hulp- en dienstverleners, de drie gemeenten en donateurs. De gemeenten dragen de kosten voor de personele inzet (coördinator). De donateurs (fondsen, kerken, bedrijfsleven, particuliere initiatieven) verstrekken de giften voor de mensen in nood.

Kan je cliënt door welke oorzaak dan ook de eindjes niet meer aan elkaar knopen en ontstaat er daardoor urgente nood? Als medewerker van een professionele hulp- of dienstverlenende of maatschappelijke organisatie kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

Aanvragen kunnen worden ingediend via het aanvraagformulier op onze website, www.sunwaterweg.nl.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de coördinator van SUN Waterweg, via info@sunwaterweg.nl,